Cum poate un profesionist în domeniul nutriției sportive să vă ajute

Scopul unui nutritionist sportiv sau dietetician este de a crea un plan de nutriție pentru nevoile individuale de formare. Planul va include hrana și hidratarea. Nu contează dacă faceti exerciții ocazionale sau de formare profesională pentru un eveniment profesional, alimentația sportivă este parte integrantă a performanței. Aceste strategii pot ajuta, de asemenea, la:

– creșterea nivelurilor de energie
– promovarea unei sănătăți bune
– ajută la gestionarea greutății
– îmbunătățirea concentrației
– dezvolta compozitia corporala si cresterea
– intensificarea recuperării.

Pentru a crea cea mai bună strategie de nutriție, un profesionist în domeniul nutriției sportive va trebui să evalueze nu doar pregătirea și dieta unui individ, ci și stilul lor de viață, obiceiurile de zi cu zi, suplimentele și dacă luați medicamente. Un profesionist în domeniul nutriției va putea, de asemenea, să vă analizeze și să vă susțină obiectivele pe termen lung și pe termen scurt.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți dieta pentru a vă completa planul de antrenament, utilizați instrumentul nostru de căutare avansată pentru a găsi un profesionist în domeniul nutriției sportive din zona dvs. care vă poate ajuta.

Nutrienți

Carbohidrați

Există două forme principale de carbohidrați – amidon sau complex, și zaharuri simple. Zaharurile simple sunt carbohidrații, găsiți în produse rafinate și oferă un gust dulce. Zaharurile simple se găsesc în mod natural în produsele lactate, fructe și legume. Acestea pot fi, de asemenea, adăugate la alimente folosind zahăr alb, zahăr brun, miere, melasă și sirop de arțar etc. Deși toate zaharurile pe care le mâncăm (indiferent dacă se găsesc în mod natural sau sunt adăugate) sunt folosite de organism în același mod, este mai bine să obțineți zaharurile simple din alimentele în care se găsesc în mod natural, deoarece aceste alimente conțin fibre și substanțe nutritive importante.

Carbohidrații complexi, cunoscuți și sub denumirea de amidon, includ boabe precum pâinea, pastele și orezul. În mod similar cu zaharurile simple, există unii carbohidrați complexi care sunt mai buni decât alții. Cerealele rafinate prelucrate, cum ar fi orezul alb și făina albă, sunt mai puțin favorabile, deoarece nutrienții și fibrele sunt îndepărtate.

În schimb, nutriționiștii recomandă ca, acolo unde este posibil, indivizii să opteze pentru boabe nerafinate, care sunt încă pline de vitamine, minerale și fibre.

Citeste si celelalte articole

Sportul si nutritia – cum sa ne mentinem in forma (partea 1)

> Sportul si nutritia – cum sa ne mentinem in forma (partea 2)

Sportul si nutritia – cum sa ne mentinem in forma (partea 3)

Sportul si nutritia – cum sa ne mentinem in forma (partea 4)